NUTQNI IDROK ETISH QONUNIYATLARI - Hazratqulov, Mutallib; Gulxanova, Fotima; Qarshiboyeva, Muborak (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Nutqni idrok etish, aytilayotgan gapni, fikrni tushunish murakkab jarayon bo’lib, ham fiziologik, ham aqliy, ham ruhiy holatlarni o’zida qamrab oladi. Ushbu maqolada nutqni idrok etish qonuniyatlari, mexanizmlari, bu borada olimlarning turlicha qarashlari va tadqiqotlari, notiqning tinglovchiga so’z ma’nosini yetkazib berish usullari kabi masalalar tahlil qilingan.