АЛОҲИДА ТАЪЛИМ ЭҲТИЁЖЛАРИ БЎЛГАН ШАХСЛАРНИНГ ОЛИЙ ТАЪЛИМ ОЛИШ ҲУҚУҚИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ТАШКИЛИЙ-ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАРИ - Бокиев, Жаҳонгир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Сўнгги йилларда барча демократик давлатларда бўлгани каби инсон ҳуқуқ ва эркинларини таъминлашни юқори босқичга олиб чиқиш Ўзбекистон Республикасида ҳам алоҳида аҳамият берилаётган масаладир. Айниқса ногиронлиги бўлган шахсларнинг ҳуқуқларини амалга ошириш, уларни ҳар томонлама қўллаб-қувватлаш давлатнинг муҳим вазифаси бўлмоқда. Мазкур маъқолада алоҳида таълим эҳтиёжи бўлган шахсларнинг таълим олиш, хусусан, олий таълим олиш ҳуқуқини таъминлашдаги бир қатор ташкилий-ҳуқуқий муаммолар ҳамда уларнинг ечими сифатидаги таклифлар таҳлил қилинади.