BOʻLAJAK PEDAGOGLARNING KASBIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA NOSTANDART TOPSHIRIQLARNING ROLI VA AHAMIYATI - Baratov, Joʻraqoʻzi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola pedagogika oliy oʻquv yurtlarida boʻlajak pedagoglarning kasbiy tayyorgarligini shakllantirishda fizikadan nostandart topshiriqlarni tanlab olish va oʻquv jarayoniga qoʻllash asosida takomillashtirishga bagʻishlangan boʻlib, talabalarning bilim darajasini rivojlantirish, ulardagi fikrlash doirasini kengaytirish, fanlararo bogʻliqlikni aks ettirish, fanga boʻlgan qiziqishni orttirish hamda kasbiy tayyorgarligini rivojlantirish muhim oʻrin tutadi. Molekulyar fizika boʻlimiga oid masala, test va nostandart topshiriqlarni koʻrib chiqish orqali talabalarda fanning metodik sistemai takomillashtiriladi.