KURASH BILAN SHUG‘ULLANUVCHI TALABA SPORTCHILARDA TAYYORGARLIK BOSQICHLARINI KUN VA HAFTALIK MIKROTSIKLLARDA MASHG‘ULOT YUKLAMALARINI OPTIMAL ME’YORLASH - Masharipov, Ravqat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Kurashda tezkor rejalashtirishda yuklamalarni meʼyorlashni, tajribaning keyingi bosqich mashg‘ulot vazifalarida yuklamalar hajmi boʼyicha uning quyidagi tavsiflari yo‘nalishi va ixtisoslashganligini hisobga olgan holda me‘yorlashni ishlab chiqishdan iborat bo‘ldi. Tajribalar natijalariga ko‘ra, talaba-kurashchilar uchun tayyorgarlik jarayonidagi mashg‘ulot yuklamalarining umumiy hajm rejasi ishlab chiqildi va tajriba guruhi amaliyotida qo‘llanildi.