XORAZM XALQ O‘YINLARI - Niyozmatov, Anvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Bu maqolada Xorazm xalq o‘yinlarining o‘quvchilarni ma’naviy tarbiyalashdagi pedagogik-psixolog o‘rni yoritilgan. Shu bilan birga, xalq o‘yinlarining insonni dastlabki hayotga tayyorlash jarayonida tarbiyaning muhim omili ekanligi ko‘rsatilgan. Xalq o‘yinlari oʻquvchilarning xalqimizning bir necha yillik madaniy boyliklari haqidagi tasavvurlarini ma’lum darajada kengaytirib kelajak hayotda oʻz oʻrnini topishga yordam berishi ochib berilgan.