GEOGRAFIYA DARSLARIDA AMALIY MASHG‘ULOTLARNI BAJARISH ORQALI O‘QUVCHILARDA GLOBUS, GEOGRAFIK ATLAS VA XARITALARDAN AMALIYOTDA FOYDALANA OLISH KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Xalilov , Xurshidbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Maqolada umumta’lim maktablarining 9 sinf bitiruvchilarida o‘quv yili yakunida geografiyadan fanga oid globus, geografik atlas va xaritalardan amaliyotda foydalana olish kompetensiyasini shakllantirirish usul hamda vositalari ko‘rsatib o‘tilgan.