BARQAROR RAQOBAT USTUNLIGI-RAQOBATBARDOSHLIK OMILI - Alimatova, Nargis (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada raqobat ustunligi ta’rifi, uni shakllantirishda tayaniladigan tamoyillar ijtimoiy-falsafiy nuqtai-nazardan tahlil etilgan. “Raqobat ustunligi” tushunchasining “raqobatbardoshlik” bilan aloqadorligi o’rganilgan. Raqobat ustunligini shakllantirish yo’llari va uning turlari, raqobat kompetensiyalari tushunchasi, uning o’ziga xos jihatlari yoritilgan. Raqobat strategiyasining raqobat ustunligini shakllantirishdagi roli to’g’risida xulosa chiqarilgan.