JAMIYATDA GENDER TENGLIGI MUAMMOSINING IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLILI - Mirzaxalov, Xojiakbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada gender muammosi faqat ayolning emas, balki erkaklarning ham, jamiyatning ham muammosi ekanligi haqida fikr yuritilgan. Gender munosabatlar butun madaniyat, jamiyat qurilishi, davlat institutlarini qamrab oladi. Gender tahlili aholi ehtiyojlarini qondirish metodlarini, iqtisodiy, siyosiy va ijtimoiy jarayonlarning barcha bosqichlarida qatnashuvchi ishtirokchilarning faoliyatini oʼrganib, ham xotin-qizlar, ham erkaklarning qarashlarini hisobga olgan holda optimal yoʼl tanlash uchun takliflar beradi