JAHON TILSHUNOSLIGIDA PAREMALAR TADQIQI - Ruziyev, Xusniddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola tilshunoslikda dolzarb bo‘lgan paremalarni jahon tilshunosligida tadqiq etilishi masalasiga bag’ishlangan. Paremalarni o‘rganilish tarixi, rus va ingliz tilshunoslar tomonidan olib borilgan tadqiqot ishlari va ularni paremalarga bergan ta’riflari va fikr-mulohazalar tahlil qilingan.