O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI QONUN HUJJATLARIDA FUQAROLIK JAMIYATI INSTITUTLARNING HUQUQIY АSOSLARI - Urakov, Djahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada fuqarolik jamiyati, fuqarolik jamiyati institutlari haqidagi qarashlar, fuqarolik jamiyati institutlarining Konstitutsiya va boshqa normativ hujjatlarda mustahkamlangan huquqiyаsoslari masalalari tahlil etilgan. Fuqarolik jamiyatiga oid qonunchilikni takomillashtirsh yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan .