BO‘LAJAK SOTSIOLOGLARDA IJTIMOIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK JIHATLARI - Yulbarsova, Xurshida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ta'lim jarayoniga bo‘lgan zamonaviy talablar bizga kasbiy ijtimoiy kompetentlilikning tashkil topishi va shakllanishini pedagogik jarayon sifatida ham qabul qilish imkoniyatini beradi. U talabalarda ahamiyatli-motivatsion sohani va kasbiy faoliyatning shaxslararo va madaniyatlararo ijtimoiy kompetentsiyalarni rivojlantirish bilan sifatli kasbiy kompetentsiyalar bilan ta'minlashga yo‘naltirilgan. Shu sababli maqolada bo‘lajak sotsiologning yetuk mutaxassis sifatidagi ijtimoiy kompetentligini rivojlantirish o‘sib kelayotgan yoshlarni mehnat faoliyatlarida o‘z o‘rnini topishlariga, sifatli taʼlim olishlariga, shaxslararo ijtimoiy-madaniy muloqotlarini shakllantirishda insonparvarlikning eng muhim elementi o‘qituvchi va talabalar o‘rtasidagi sub'ekt-ob'ektga oid muloqot muhim omil ekanligi, bo‘lajak sotsiologlarda ijtimoiy kompetentlikni rivojlantirishning tashkiliy-pedagogik jihatlari tahlil qilingan.