САУДИЯ АРАБИСТОНИДАГИ ЎЗБЕК МУҲОЖИРЛАРИ ТАРИХИ: МУВАФФАҚИЯТЛИ АССИМИЛЯЦИЯ ВА ЙЎҚОТИЛГАН МИЛЛИЙ ИДЕНТИКЛИК - Мамаражабов, Бобир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада ХХ аср бошларида Ўрта Осиёда юз берган миграциянинг тарихий сабаблари, мигрантларнинг Саудия Арабистонига бориш йўли, уларга нисбатан Саудияда ҳукуматининг сиёсати, ўрта осиёликлар ҳамжамиятининг номланиши хусусан “муҳожир”, “туркистоний”, “бухорий” каби атамаларнинг этимологик таҳлили, муҳожирларнинг тил вазияти ва миллий ўзликни сақлаб қолиш йўлидаги ҳаракатлари ҳамда унинг натижалари ғарб манбалари асосида тадқиқ қилинган.