XIX АСР ОХИРИ – XX АСР БОШЛАРИДА ФАРҒОНА ВИЛОЯТИДА БОҒДОРЧИЛИК ВА ТОМОРҚАЧИЛИКДАГИ ЎЗГАРИШЛАР - Хайдаров, Абдулходи (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақола XIX аср охири – XX аср бошларида Фарғона вилоятида боғдорчилик ва томорқачиликдаги ўзгаришлар, хусусан, боғдорчиликда янги дарахт навларининг селекциясидаги ўзгаришлар, аҳоли миграциялари натижасида янги экин турларининг кириб келиши ва уларнинг маҳаллий томморқачилик хўжалигига таъсири ва турли қишлоқ хўжалик махсулотларини етиштириш билан анъаналардаги ўзгаришлар маҳаллий олимларнинг асарларига ҳамда архив фондлари материалларига таянган ҳолда ўрганилган.