TURKIYADAGI O‘ZBEK TEKKE (TAKIYA)LARIDAN BIRI “SULTONTEPA TEKKESI”NING MUSOFIRLAR UCHUN TUTGAN O‘RNI - Ismailov, G‘afurjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Turkiyaning Istanbul shahrida o‘rta asrlarda “O‘zbek tekkelari” nomi bilan mashhur bo‘lgan, O‘zbek tekkelarining biri shaharning sharqiy qismidagi Uskudar tumanida joylashgan XVIII asr o‘rtalarida qurilgan “Sultontepa” tekkesining faoliyati va o‘rta osiyodan kelgan musofirlar uchun qanchalik ahamiyatli ekanligi haqida ma’lumot beriladi.