JAMIYAT FAROVONLIGI TUSHUNCHASI VA UNING O‘ZIGA XOS IJTIMOIY-FALSAFIY XUSUSIYATLARI - Imomova, Nozimaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada, Mamlakatimizda olib borilayotgan islohotlarning yangi bosqichi bugun xalqimizning ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlarini tubdan yaxshilashda asosiy zamin ekanligi yoritilgan. O‘tkazilgan tadqiqot natijalariga ko‘ra, mexnat migratsiyasi aholi daromadlari va turmush darajasini oshirish va jamiyatimiz farovonligini ta’minlashda eng muhim omil ekanligi ilmiy asoslangan. Shuningdek, mexnat migratsiyasi iqtisodiy taraqqiyoti ta’siriga aloxida to‘xtalib qiyosiy taxlil asosida xulosa va takliflar taqdim qilingan.