ИНТЕЛЛЕКТУАЛ МУЛК СОҲАСИДАГИ ВАКОЛАТЛИ ДАВЛАТ ОРГАНЛАРИ УСТИДАН СУД НАЗОРАТИ (маъмурий судлар амалиёти мисолида) - Жавлиев, Нурали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Мазкур мақолада интеллектуал мулк соҳасидаги маъмурий органларнинг қарорлари, ҳаракатлари (ҳаракатсизлиги) устидан берилган аризаларни маъмурий судларда кўриб чиқиш масалалари ўрганилган. Мақолада маъмурий суд амалиёти таҳлил қилиниб, интеллектуал мулк соҳасидаги моддий ва процессуал ҳуқуқ нормаларини такомиллаштириш бўйича таклифлар илгари сурилган.