UZBEKCORPUS.UZ PLATORMASIDA MORFOLOGIK TAHLIL INTERFEYSI VA DASTURIY TA’MINOTI - Urazalieva, Mavluda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy texnologiyalar davrida amaliy tilshunoslik va kompyuter lingvistikasi doirasida keng imkoniyatlar yaratilmoqda. Jumladan, mashina tarjimasi uchun zarur bo‘lgan morfologik tahlil imkoniyatlari til korpuslarida faol qo‘llanilib, matnlar tarjimasi sifati oshirilmoqda. Maqolada o‘zbek tili korpusida mavjud morfoanalizator imkoniyatlari va audio korpus yaratishda morfologik tahlilning o‘rni haqida so‘z boradi.