BADIIY ADABIYOTDA MUALLIF VA TARIXIY QAHRAMON O’RTASIDAGI G’OYAVIY BOG’LIQLIK MASALASI (Laila Lalamining “Mavrning hisoboti” asari tahlili asosida) - Iskandarova, Shamsiyabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada badiiy asarni talqin qilishda biografik yondashuvning o`ziga xosligi muhokama qilinadi. Tahlil dastlab marokash- amerikalik yozuvchi Laila Lalamining tarixdagi Narvaez ekspeditsiyasi haqida hikoya qiluvchi "Mavrning hisoboti" asarida tarixiy voqelikning yangichga badiiy talqiniga qaratilgan bo'lib, sujet rivoji va muallifning tarjimai holi o'rtasidagi bog'liqlik o'rganiladi.