O‘ZBEKISTON HUDUDIGA G‘ARB ME’MORCHILIK AN’ANALARINING KIRIB KELISHI - Yoriqulov, Nasibulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Buxoro amirligi shaharlarining XIX asr oxiri - XX asr boshlaridagi me’morchilik tarixi yoritilgan bo‘lib, bunda Rossiya imperiyasi tomonidan O‘rta Osiyoni bosib olinishi oqibatida yevropa qurilish uslublarining kirib kelishi hamda ularning mahalliy me’morchilik an’analariga ta’siri yoritilgan.