БУХОРО ХОНЛИГИДА АБДУЛЛАХОН II ДАВРИНИНГ ҚУРИЛИШ ИНШООТЛАРИ ТАРИХИГА БИР НАЗАР - Кандахаров, Анваржон; Бабаярова, Шахноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Бухоро хонлиги тарихида муҳим ўрин тутган Абдуллахон II даврида бир неча тарихий шаҳарларда бунёд этилган мадрасалар, масжидлар, рабодлар, тўғонлар, ҳаммомлар, савдо расталари каби иншоотларнинг тарихий аҳамияти, айримларининг бугунги кунга қадар сақланиб қолганлиги ва маънавий мерос сифатида ёш авлод тарбиясида муҳим ўрин эгаллаши каби масалалар тарихий манбалар асосида талқин этилади.