РАҚАМЛИ ДУНЁДА ИНСОН ҚАДРИ МУАММОСИ: ИЛМИЙ-ФАЛСАФИЙ ТАЛҚИН - Солиев, Икромжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ўтган даврда техника тараққиёти жамиятимизга ижобий таъсир кўрсатиб, меҳнат унумдорлиги, иш ҳақи ва фаровонликнинг ошишига олиб келди. Aйни дамда рақамлаштириш ва ақлли автоматлаштиришнинг янги технологик тўлқини – сунъий интеллект, робототехника ва бошқа технологияларнинг комбинацияси мисли кўрилмаган суръатлар билан ишлаш услубимизни тубдан ўзгартирмоқда. Мисол учун, ишлаб чиқариш жараёнларини яхшироқ, тезроқ ва арзонроқ қилиш учун маълумотлар таҳлили, нарсалар интернети ва дронлар аллақачон кўплаб соҳаларда қўлланилмоқда.