SUDYALAR OLIY KENGASHINI SUDYALARNING CHINAKAM HAMJAMIYATI ORGANIGA AYLANTIRISHNING KONSTITUTSIYAVIY MASALALARI - Qosimov, Botirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Sudyalar oliy kengashi konstitutsiyaviy maqomiga binoan sudyalarning hamjamiyati organi hisoblanadi. Biroq uning shakllantirish tartibi uning bunday emasligini ko‘rsatadi. Ushbu maqolada Sudyalar oliy kengashini chinakam sudyalar hamjamiyati organiga aylantirishga doir masalalar tanqidiy tahlil etilgan. Sudyalar oliy kengashini sudyalarning o‘zlari saylagan taqdirdagina u sudyalarning chinakam hamjamiyati organiga aylanishi mumkin degan xulosaga kelingan. Bu borada O‘zbekiston Konstitutsiyasining tegishli normalariga o‘zgartirish kiritish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.