РОССИЯ-АМЕРИКА САВДО АЛОҚАЛАРИ ТАРИХИДАН (XVIII АСР ЎРТАЛАРИ – XIX АСР БИРИНЧИ ЯРМИ) - Холлиев, Азизбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Тақдим этилган мақолада XVIII аср ўрталари – XIX аср биринчи ярмида Россия империясининг АҚШ билан савдо алоқаларининг ривожланишига оид асосий воқеалар ва жараёнлар таҳлил қилинган. Аниқ статистик маълумотлар ва фактик материаллар негизида икки давлат ўртасидаги савдо муносабатларининг ҳолати ҳар томонлама кўриб чиқилган. Россия бандаргоҳларига Америка савдогарларига тагишли кемаларнинг етиб келиши, ўзаро савдо кўрсаткичларининг тарихий динамикаси каби масалалар мақолада ўз аксини топган.