“КЕНГАШ” ЖУРНАЛИДА СИЁСИЙ, ДИНИЙ ВА ИЖТИМОИЙ МУАММОЛАРНИНГ ЁРИТИЛИШИ - Исламов, Шарифжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
1917 йил муваққат ҳукумат фаолияти даврида маҳаллий матбуот нашрларининг фаолияти сон ва сифат жиҳатида ортганлиги кузатилади. Большевиклар ҳокимиятни қўлга киритгандан сўнг барча маҳаллий матбуот нашрлари фаолияти тўхтатилган ва фақат расмий матбуот фаолиятига рухсат берилган. Мақола Ҳамза Ҳакимзода Ниёзий бош муҳаррир сифатида фаолият бошлаган “Кенгаш” журнали сонларидаги сараланган мақолалар таҳлилига қаратилган.