ИНСОН КАПИТАЛИ ТУШУНЧАСИНИНГ МАЗМУНИ, ТАРКИБИ ВА УНИ ИФОДАЛОВЧИ КЎРСАТКИЧНИ АНИҚЛАШ ЙЎЛЛАРИ - Пардаев, Мамаюнус; Бабаназарова, Севара (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада асосий эътибор инсон капитали тушунчасининг мазмуни, таърифи, таркиби ва уни ифодаловчи кўрсаткични аниқлаш йўлларига қаратилган. Бунда инсон капиталининг таърифи бўйича турли олимлар фикрлари, уларнинг назарий таҳлили ва таърифи келтирилган. Инсон капиталининг таркиби инсоннинг таълим орқали эришилган билим даражаси, ҳаётий тажрибаси ва саломатлиги каби муҳим компонентларнинг мажмуидан иборатлиги асосланган. Инсон капитали даражасини ифодаловчи кўрсаткич сифатида инсон капитали индекси (HCI) олинган бўлиб, уни аниқлаш бўйича ҳам муллифлар фикрлари билдирилган.