КИЧИК БИЗНЕС РИВОЖЛАНИШИ ОМИЛЛАРИ, ДАРАЖАЛАРИ ВА БАРҚАРОРЛИГИДА ИННОВАЦИОН БОШҚАРИШ САМАРАДОРЛИГИ (ФАРҒОНА ВИЛОЯТИ МИСОЛИДА) - Темиров, Шохрухжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада, кичик бизнес ва хусусий корхоналарни бошқаришда инновацион ёндашувларнинг самарадорлиги, уларнинг фаолиятини ривожлантиришнинг ташкилий-иқтисодий механизми таҳлил этилди. Шунингдек, замонавий стратегияларни режалаштиришда қўлланиладиган моделлар муҳокама қилинди. Саноат тармоғини ривожлантиришга қаратилган чора-тадбирлар корхоналарнинг иқтисодий самарадорлигини ошириш, саноат тармоғида тадбиркорлик фаолиятини ривожлантириш ва ушбу жараёнларни ташкил этиш билан боғлиқ тушунчалар, кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни ривожлантиришни белгиловчи омиллар, тадбиркорлик субъэктларининг иқтисодий самарадорлигини ошириш омиллари тахлил қилинди. Инновацион бошқарув самарадорлигини оширишда илғор хориж тажрибасидан ижобий фойдаланиш имкониятларига оид илмий таклиф ва амалий тавсиялар ишлаб чиқилди.