XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA BUXORO AMIRLIGIDA JADIDLARNING FAOLIYATI - Tilavova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Buxoro amirligida jadidlar tomonidan XIX asr oxirlari – XX asr boshlarida maorif sohasida amalga oshirgan ishlari, matbuotchilik faoliyati manbalar asosida tahlil qilinadi.