TA’LIM SOHASIDA LOYIHALARNI BOSHQARISH - Xomidov, Abdugaffor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola ta'lim sohasida loyihalarni boshqarishning ahamiyati va qo'llanilishini o'rganadi. U loyihani boshqarish tamoyillari va amaliyotlari ta'lim tashabbuslarini muvaffaqiyatli amalga oshirishni qanday kuchaytirishi, jarayonlarni yaxshilashi va kerakli natijalarga erishishi mumkinligini muhokama qiladi. Maqolada loyihani rejalashtirish, jamoaviy hamkorlik, resurslarni boshqarish, risklarni boshqarish, monitoring va baholash hamda manfaatdor tomonlarni jalb qilish kabi taʼlim sohasidagi loyihalarni boshqarishning asosiy jihatlari yoritilgan. Loyiha boshqaruvining ta'lim muassasalarida qo'llanilishiga oid turli misollar uning amaliy va samaradorligini ko'rsatish uchun keltirilgan.