АЛ-ҲАКИМ АТ-ТЕРМИЗИЙНИНГ СЎФИЁНА ҚАРАШЛАРИ ВА МАЛОМАТИЙЛИККА МУНОСАБАТИ - Яздонов, Зикирилло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Марказий Осиёда тариқатларнинг шакланиши ўзаро боғлиқлиги, ғоялари, тамойилларига таъсир кўрсатган омиллар тушунча ва категориялари таҳлил этилган. Шунингдек, ал-Ҳаким ат-Термизийнинг мазкур тариқат ва таълимотларга муносабати ўрганилган.