O‘ZBEKISTONNING XALQARO IMIDJINI YUKSALTIRISHDA MILLIY TURIZMDAGI EKOLOGIK TURIZMNING TUTGAN O‘RNI - Xashimov, Sheraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada O‘zbekistonning xalqaro imidji yuksalishida milliy turizm tizimidagi ekologik turizmning tutgan o‘rni va ahamiyati masalalari tahlil qilingan. O‘zbekistonning jahon hamjamiyatiga integratsiyalashuvi, madaniyatlararo muloqotning kuchayishi, axborot kommunikatsiya tizimining yanada takomillashuvi va uning ekologik turizm sohasi rivojlanishiga ta’siri masalalari ko‘rib o‘tilgan. O‘zbekistonning xalqaro imidji yuksalishida xalqaro va milliy ekologik turizm tashkilotlari integratsiyasining zarurligi ko‘rsatilgan.