GLOBALLASHUV VA OILA AXLOQIY MADANIYATINING O‘ZARO ALOQADORLIGI - Raximova, Rayxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Globallashuvning axloqiy mezonlari tegishli ijtimoiy munosabatlar bilan bog‘liqdir. Ijtimoiy munosabatlarning o‘zgarishi dunyoqarash prinsiplari ham, u bilan bog‘liq axloqiy mezonlarning o‘zgarishiga olib keladi. Chunki jamiyat ijtimoiy-madaniy strukturasida sodir bo‘lgan yangi o‘zgarishlar natijasida yangi axloqiy qadriyatlar yaratiladi.