“ҚОРАҚАЛПОҚФИЛЬМ” СТУДИЯСИ ҲУЖЖАТЛИ ФИЛЬМЛАРИДА ТАРИХИЙ МАВЗУЛАР ТАЛҚИНИ - Хужаниязов, Уктам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақолада мустақиллик йилларида қорақалпоқ киноижодкорлари томонидан тасвирга олинган тарихий мавзулардаги ҳужжатли фильмлар ҳақида ва бу борада эришилган ютуқларга тўхталиб ўтилади. Шунингдек мақолада ушбу мавзунинг бугунги кундаги аҳамиятли томонлари ҳақида тўхталиб ўтилади.