OʻZBEKISTON SSR MAKTABLARIDA 1930-YILLARNING IKKINCHI YARIMIDA TARIX FANINING OʻQITILISHI - Qodirova, Ra’no (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqola 1930-yillarning ikkinchi yarmida Oʻzbekiston SSR maktablarida tarix fanini oʻqitishning oʻziga xos xususiyatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Maqolada oʻrganilayotgan davrda tarix fanida muomalada boʻlgan metodik qoʻllanmalar, ta’lim tizimida roʻy bergan oʻzgarishlar borasida ma’lumotlar berilgan. Sovet organlari maktablarda tarix fanini oʻqitish jarayonida oʻz gʻoyalarini qanday hayotga tatbiq qilganligi haqida ayrim ma’lumotlar keltirilgan.