SHARQDA KUCHLI IJTIMOIY HIMOYA TIZIMI TARIXI - Yunusxoʻjayev, Habibulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Muallif maqolada Insonlar ijtimoiy siyosatga davlatda kuchli ijtimoiy imkoniyatlar berilgan sharoitdagina erisha oladilar. Ijtimoiy imkoniyat, bu — ijtimoiy zinapoyadagi oʻrinlar, vakolatlar, darajalar, lavozimlar, imtiyozlarni taqsimlash qobiliyatini anglatadi. Albatta, bu taqsimotda iqtisodiy imkoniyatlar paradigmasining ta’siri bor. Masalan, daromad yoki boylik iqtisodiy imkoniyatlar boʻlishiga qaramay, ijtimoiy maqomni (status) ham tavsiflagan.