MUTOLAA, SAVODXONLIK VA TA’LIMNING ANTINOMIK XUSUSIYATLARI - Nurmatova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мaqolada, axborotlashgan jamiyatda mamlakatimizda aholining, ayniqsa, yoshlarning ong-u tafakkurining yuksalishiga, savodxonlik, kitob mutolaasi va ta’lim-tarbiyasiga zid boʻlgan bir nechta antinomik xususiyatlar tahlil etilgan. Shuningdek, axborot jamiyatining tezlik bilan rivojlanishi aholining mutolaa qilish darajasiga sezilarli tarzda oʻz ta’sirini koʻrsatayotganligi, bugungi kunda ommaviy ravishda odatiy holga aylanib borayotgan, hayot tarzimizni egallab olayotgan texnika vositalarining ijobiy va salbiy tomonlari xususida fikr yuritiladi.