OʻZBEKISTONDA MASOFAVIY TAʼLIM HUQUQIY ASOSLARINING SHAKLLANISHI - Mamataliyev, Toʻlqin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda masofaviy taʼlim uchun huquqiy asoslarning paydo boʻlishi va oʻrnatilishi, ahamiyati va dolzarbligi, masofaviy taʼlimni tartibga soluvchi huquqiy bazaga boʻlgan ehtiyoj, Oʻzbekistondagi aniq huquqiy bazalarni ishlab chiqishda mamlakatning masofaviy taʼlim amaliyotini xalqaro standartlar bilan uygʻunlashtirish, transchegaraviy taʼlim almashinuvini osonlashtirishtirish, akkreditatsiya, intellektual mulk huquqlari, talabalarning maxfiyligi, maʼlumotlar himoyasi va sifat kafolati kabi masalalar huquqiy kafolatlarni talab qiladigan masalalar haqida fikr yuritiladi.