BUXORO VOHASI MILLIY SHIRINLIKLARI VA ICHIMLIKLARI - Qurbonova, Manzila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Buxoro vohasining an’anaviy milliy shirinlik va ichimliklarining turlari, ularning tayyorlanish texnologiyasi, hududiy, etnolokal va marosimiy xususiyatlari, u bilan halq e’tiqodiy qarashlari dala tadqiqotlari va tarixiy adabiyotlar asosida tahlil etilgan. Buxoroliklarning kundalik turmushi, umuman moddiy madaniyatida shirinliklarning o‘rni, holvagarlik hunarining tarixi o‘rganilgan.