O‘ZBEKISTONDA TOSH DAVRI ARXEOLOGIYASINI O‘RGANISHDA XALQARO EKSPEDISIYALARINING O‘RNI - Baxronov, Abdullo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqola O‘zbekistonda arxeologiya sohasida amalga oshirilgan halqaro hamkorlik natijalariga bag‘ishlanadi. O‘zbekiston arxeologiyasi jahonga yuz tutdi. bag‘ishlangan. O‘zbekistonda tosh davrini o‘rganish ishlari mustaqillikka erishganimizdan keyin yangi bosqichga ko‘tarildi. Vatanimiz eng qadimgi tarixini o‘rganish uchun xalqaro hamkor ekspedisiyalar tashkil etildi. Hozirda arxeologlarimiz qadim o‘tmishimizning turli davrlari bo‘yicha 20 dan ziyod xalqaro hamkor arxeologlar guruhlari bilan ilmiy ishlar olib bormoqda. Ular bilan kadrlar almashinish va kadrlar tayyorlash ishlari yo‘lga qo‘yildi. Arxeologik yodgorliklarida olib borgan ilmiy izlanishlar natijasida ko‘plab ilmiy yangiliklar yaratildi.