GIYOHVANDLIKKA QARSHI KURASH MAVZUSINING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Maxmatqulov, Jasur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada giyohvandlikka qarshi kurash mavzusining nazariy-metodologik asoslari, xususan, giyohvandlik vositalari bilan bog‘liq bo‘lgan jinoyatlarni harakteriga ko‘ra to‘rtta guruhga bo‘linishi hamda bu yo‘nalishning tarixiy yoritilish usullari haqida fikr yuritilgan.