ФАРҒОНА ВОДИЙСИ АҲОЛИСИ ТЎҚИМАЧИЛИК ҲУНАРМАНДЧИЛИГИ АНЪАНАЛАРИ - Эсонов, Зиёдбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада Фарғона водийси аҳолиси тўқимачилик ҳунармандчилиги анъаналари тарихи ёритилган. Асосий эътибор мазкур минтақа тўқимачилигидаги анъаналарни бир қисми хом-ашё тури ва унга дастлабки ишлов бериш жараёнидаги локал хусусиятлар билан боғлиқ эканлигини кўрсатиб беришга қаратилган. Бунда географик шароит ва этник анъаналар муҳим ўрин тутиши сабаблари очиб берилган.