1960-1970 YILLARDA O‘ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TARBIYA MUASSASALARI FAOLIYATI - Tishabaeva, Irodaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada 1960-1970 yillarda maktabgacha tarbiya muassasalarining faoliyati, yangi binolarning barpo etilishi holati ilmiy, tarixiy adabiyotlar va manbalar asosida yoritib berilgan. Bolalar bog‘cha va yaslilarida tarbiyalanuvchilar soni yildan yilga ortib borish ko‘rsatkichlari ham tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu davrda O‘zbekiston maktabgacha tarbiya muassasalarining bir necha tarmoqlari haqidagi ma’lumotlar tadqiqot doirasiga tortilgan.