QASHQADARYO MUZEYIDAGI NODIR OSTODON - Mamadiev, Boxodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ossuariylarga dafn etish odati mil. av. 1-ming yillikning o‘rtalarida shakllanib, mil. 8-asrlariga qadar davom etgan. Ossuariylardagi tasvirlar aksariyat hollarda o‘liklarni ilohiy-lashtirishni ifodalagan. Ossuariylar еrga ko‘milgan yoki novuslarda saqlangan. Ular qadimiy dafn etish udumlarni o‘rganishga, utmish ajdodlarimiz san’atining o‘ziga xosligini anglashda muhim ahamiyat kasb etadi.