ДАВЛАТ СЕКТОРИДА ИЧКИ АУДИТ ВА ДАВЛАТ МОЛИЯВИЙ НАЗОРАТ ТАДБИРЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Хамидова, Зарифа (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада давлат секторида ички аудитнинг зарурияти ҳамда аҳамияти, бугунги кундаги фаолияти, давлат молиявий назорати билан ўзаро алоқаси ва назорат жараёнидаги асосий вазифалари ҳақида фикр юритилган. Шу билан бирга, давлат секторида ички аудит тадбирларини ташкил қилиш, давлат молиявий назорат органларининг ўзаро ҳамжиҳатлиги ва республикамизда фаолият юритаётган ички аудит хизмати фаолиятининг ўзига хос услубий жиҳатлари ўрганилган. Олиб борилган изланишлар натижасида умумий хулосалар шакллантирилган ва илмий таклифлар ишлаб чиқилган.