ТИНЧЛИКПАРВАРЛИК ҒОЯЛАРИНИНГ ЖАМИЯТ ТАРАҚҚИЁТИДАГИ АҲАМИЯТИ - Жўраев, Аҳмад (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада тинчликпарварликнинг жамиятнинг маънавий қиёфасига таъсири ва уларнинг глобаллашув шароитида жамият тараққиёти ва барқарорлигини таъминлашдаги ўрни билан боғлиқ масалалар, шунингдек, тинчликпарварлик ғояларини янги жамиятни ривожлантиришда қўллаш каби масалалар таҳлил қилинади. Ҳудуд ва давлатлар барқарорлиги, фуқаролар тинчлиги, жамият фаровонлигини бузишга қаратилган таҳдидларнинг сабабларини ўрганиш ва оқибатларини таҳлил қилиш ижтимоий-маънавий ривожланишнинг муҳим омиллари сифатида қайд этилган. Ушбу мақолада тинчликпарварлик ғояларининг жамият тараққиётидаги аҳамияти фалсафий таҳлил қилинган.