AJDODLARIMIZ BOY ILMIY MEROSINING О‘ZBEKISTONDA MA’RIFATLI JAMIYAT QURISH HAMDA YOSHLAR TARBIYASIDA TUTGAN О‘RNI - Tog‘ayev, Nodirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ajdodlarimizning jahon ilm-fani hamda sivilizatsiyasiga qо‘shgan bebaho hissasi va bizga qoldirilgan boy ilmiy-ma’naviy merosi xalqimiz uchun eng ulug‘ qadriyat ekanligi yoritib berilgan. Shu bilan birgalikda ajdodlarimizning boy ilmiy merosi xalqimizning ma’naviy yuksalishida, О‘zbekistonda ma’rifatli jamiyat barpo etishda, ayniqsa yoshlar ta’lim-tarbiyasida tutgan о‘rni tahlil qilingan.