ZAMONAVIY OILADA MA’NAVIY-AXLOQIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH: MUAMMONING NAZARIY VA USLUBIY TAHLILI - Raximova, Rayxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Xalqaro hamjamiyat e’tiborini oila institutiga qaratish, ushbu muqaddas ittifoqni asrab-avaylash muhimligini ta’kidlash maqsadida 1993 yilda BMT Bosh assambleyasi 15 mayni Xalqaro oila kuni sifatida nishonlashga qaror qildi. 1994 yildan boshlab bu sana butun dunyoda keng nishonlanib, har bir davlatda oila institutini rivojlantirish, uning muammolarini hal etish maqsadida turli darajadagi chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Zero, jamiyat shakllanishida oilaning o‘zi asosiy rol’ o‘ynaydi.