ILGARI SURISH VOSITALARINING BADIIY ASAR SARLAVHASIDA TASNIFLANISHI VA OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Achilov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Badiiy asar sarlavhasini koʻrib chiqish nafaqat lingvostilistika sohasida, balki lingvokognitiv yoʻnalishda ham katta qiziqish uyg‘otadi. Sarlavha matn birligi sifatida kognitiv va uslubiy ahamiyatga ega boʻlib, kommunikativ va tartibga solish funksiyasiga ega. An’anaviy tilshunoslikda ham, zamonaviy tilshunoslik yoʻnalishlarida ham badiiy asar sarlavha nomiga keng koʻlamli tadqiqotlar bag‘ishlangan. Sarlavha borasidagi qiyosiy metodologik asoslarning tahlili, ushbu maqolada ingliz va oʻzbek adiblarining qarashlarida qiyoslangan va chog’ishtirilgan asosda aks ettiriladi.