INGLIZ REKLAMA SHIORLARI TARJIMASI JARAYONIDA SHAKL VA MA’NO MUVOFIQLIGI - Toshpoʻlatova, Xusniya; Normamatov, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
ushbu maqolada tarjima jarayoni, uning oʻziga xos qiyinchiliklari ingliz reklama shiorlarining oʻzbek tiliga tarjimasi misolida tadqiq qilingan. Ushbu jarayonda leksik va ma’no jihatidan muvofiqlikka erishish uchun qoʻllaniladigan transformatsiya hodisasi, leksik muvofiqlik turlari haqida ma’lumot berilgan.