BILIMLAR IQTISODIYOTI VA INTELLEKTUAL MULK: TIJORATLASHTIRISHNING BA’ZI HUQUQIY JIHATLARI VA MUAMMOLARI - Toshkanov, Nurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada sanoat (industrial) iqtisodiyotidan bilimlar iqtisodiyotiga oʻtish sharoitida intellektual mulkni tijoratlashtirishning ayrim huquqiy jihatlari tahlil qilingan. Xalqaro va milliy darajada intellektual mulklarni tasarruf etish masalalariga toʻxtalib oʻtilgan. Oliy ta’lim va ilmiy tadqiqot tashkilotlarining bunda tutgan oʻrni qisqacha bayon qilingan. Xorijiy tajriba va amaldagi milliy shart-sharoitlarni hisobga olgan holda taklif-tavsiyalar berilgan.