KATTA MAKTABGACHA TA’LIM YOSHDAGI BOLALARDA DALILIY ASOSLASH KOʻNIKMASINI SHAKLLANTIRISH YOʻLLARI - Turayev, Yolqin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada taklif etilayotgan tarkibiy-funksional modelning amaliyotga samarali tatbiq etilishi katta maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarda ularni tabiat bilan tanishtirish jarayoni daliliy asoslash koʻnikmasini shakllantirish murakkab jarayon ekanligi haqida bayon etilgan.